Resultats de la cerca bàsica: 113

Diccionari de la llengua catalana
81. mandíbula
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
de la boca, la qual els serveix per a obtenir i triturar l'aliment. Peça d'una màquina que, combinada amb una altra d'igual, serveix per a subjectar, comprimir, tallar, triturar, un material.  [...]
82. veça
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
bonyegut, cultivada com a farratge (Vicia sativa). Grana de la veça, globulosa i bruna, emprada com a aliment dels ocells. Menjar² 1 . Va aprendre ben aviat a guanyar-se les veces. [...]
83. suportar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
els cops de mar. Tolerar, sofrir amb resignació. L'estómac no em suporta cap aliment. Suportar les privacions. No sé com suportes les seves impertinències. Suportar-se els uns als altres. [...]
84. campana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
so de campana. Vas de vidre que, posat boca avall, serveix per a resguardar del fred una planta, tapar el formatge o altre aliment, preservar de la pols una figura, un ram de flors, etc. Aparell de laboratori a l'interior del qual es practica el buit mitjançant la màquina [...]
85. bacallà
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
l'Atlàntic i és molt apreciat com a aliment (Gadus morhua). Peça de fusta que, en els bots, uneix l'orla a la coberta o al banc, i serveix per a reforçar el costat.  [...]
86. ració
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
soldat, un mariner, etc., per al seu aliment diari. Conjunt d'aliments que ha d'ingerir diàriament un individu per a satisfer les seves necessitats energètiques, plàstiques i protectores. posar a ració Mesurar la quantitat de menjar que es dona a cadascú. [...]
87. textura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Conjunt de propietats físiques d'un aliment.  [...]
88. ric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
ric en argent. Una biblioteca rica en manuscrits. Un aliment ric en principis nitrogenats. Una llengua rica en mots. De gran preu, fet de materials costosos, sumptuós. Una rica corona d'or. Un ric present. Que abunda en qualitats superiors, plaents, efectives. Un ric perfum. [...]
89. llàgrima
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
llàgrimes de Job Planta herbàcia anual de la família de les gramínies, amb espiguetes unisexuals, les femenines recobertes per un involucre dur i lluent, amb aspecte de perles blanques o grisenques, emprades com a ornamentals i secundàriament com a aliment, cultivada als països [...]
90. substància
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
substància grisa Substància nerviosa formada pels somes de les neurones, situada a la part perifèrica del cervell i a l'interior de la medul·la. Part essencial, verament important d'una cosa, com, d'un aliment, la seva part nutritiva. El brou s'ha emportat tota la substància de la carn [...]
Pàgines  9 / 12 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>